Про систему
Система супутникового моніторингу транспорту дозволяє забезпечити як можливість оперативно отримувати інформацію про місцезнаходження і стан мобільних об'єктів, а й ефективно мінімізувати витрати компаній, використовують систему моніторингу транспорту ГЛОНАСС/GPS.
Абревіатура ГЛОНАСС розшифровується як «Глобальна навігаційна супутникова система». Поряд із GPS, вона є однією з двох світових систем супутникової навігації, що функціонують на сьогоднішній день. Як і GPS, вона дозволяє дуже точно визначити координати і швидкість об'єктів, що рухаються.
Абревіатура GPS (Global Positioning System) перекладається як "Глобальна система позиціонування". На сьогоднішній день це найпоширеніша технологія в галузі супутникової навігації. Вона дозволяє з високою точністю визначати місце розташування і швидкість об'єктів, що пересуваються — у будь-який час доби і за будь-яких погодних умов. Підключитися до системи GPS може будь-який бажаючий — достатньо купити GPS-приймач або як його називають трекер.
Що таке супутниковий моніторинг транспорту?
Це система детального стеження та контролю за наземними, водними та повітряними видами транспорту заснована на системах супутникової навігації GPS та ГЛОНАСС.
Які завдання вирішує супутниковий моніторинг?
Спостереження та контроль за кожним автомобілем, водієм автопарку: маршрути, зупинки, швидкість руху, час та точка відправлення/прибуття, тривалість колії.
Контроль датчиків палива, температури, одометра та ін. Виявлення неосвоєного палива або його зливу, простої, час увімкнення/вимкнення двигуна.
Виявлення технічних несправностей у різних частинах транспорту, спецтехніки чи устаткування.
Як це працює: